Wanneer kan ik zonnepanelen krijgen?

Voor huurders van Cazas Wonen
Voor huurders van Cazas Wonen

Wanneer kan ik zonnepanelen krijgen?

Zonnepanelen op meer daken in het Groene Hart

De afgelopen vier jaar heeft het Solarteam een ronde gemaakt door het Groene Hart. Inmiddels hebben wij al 3.000 bewoners blij gemaakt met zonnepanelen. Maar er zijn nog meer daken te vullen. Is uw dak geschikt voor zonnepanelen? Dan kunt u ook meedoen met het zonnepanelenprogramma van Cazas Wonen. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Want met zonnepanelen bent u een stuk onafhankelijker van de hard stijgende energieprijzen.

Inschrijving per wijk

Vanwege de grote belangstelling pakken wij het zonnepanelenprogramma wijkgericht aan. De zonnepanelen worden per woonplaats en per wijk aangeboden. Wanneer uw wijk aan de beurt is, ontvangt u van het Solarteam een informatiepakket met een persoonlijk voorstel. De plaatsing van de zonnepanelen plannen wij ook wijkgericht in. Per wijk bij meerdere bewoners in één straat tegelijk.

Wanneer zijn wij bij u in de buurt?

In het schema hieronder ziet u wanneer uw wijk staat ingepland. In die periode ontvangt u van het Solarteam per post een uitgebreid informatiepakket met een inschrijvingsformulier. U hoeft hiervoor dus zelf niets te doen. De wijkplanning is onder voorbehoud. Soms zijn we afhankelijk van het weer of levertijden van materialen. Wijzigt de planning, dan passen wij deze aan op onze website.

Heeft u vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten. Daarom hebben wij voor u een bewonersbrochure gemaakt. Deze brochure kunt u hier downloaden.

Ook hebben wij een overzicht gemaakt van de ‘meest gestelde vragen’. Deze leest u hier. Hier is ook een filmpje te zien hoe de plaatsing van de zonnepanelen in zijn werk gaat.

Staat het antwoord op uw vraag niet op onze website? Dan kunt u het contactformulier invullen met uw specifieke vraag.

Bijzonderheden

 1. Woning niet geschikt voor zonnepanelen
  Wanneer uw woning niet geschikt is voor zonnepanelen, dan ontvangt u hierover bericht van Cazas Wonen. Een woning is niet geschikt, wanneer de ligging van de woning ten opzichte van de zon niet gunstig genoeg is om voldoende zonne-energie op te wekken. Of dat er teveel schaduwwerking is op het dak van de woning door een boom of hoog gebouw. Ook kunnen er obstakels zijn die plaatsing verhinderen. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld een dakkapel of groot dakraam, waardoor er ruimtegebrek is om minimaal zes panelen te plaatsen.
 2. Gepland onderhoud
  Het kan ook zijn dat uw woning bij Cazas Wonen gepland staat voor onderhoud. Als dat zo is, dan worden de zonnepanelen pas op dat moment aangeboden zodat de werkzaamheden gecombineerd kunnen worden.
 3. Hoogbouw
  Woont u in een hoogbouwcomplex met meer dan vier woonlagen? Dan worden de zonnepanelen aangesloten op de collectieve elektriciteitsmeter. Hier is een individuele aansluiting per woning niet mogelijk.
 4. Meergezinswoning
  Woont u in een meergezinswoning of een woongebouw met minder dan vier woonlagen? Dan is voor de keuze van zonnepanelen minimaal 70% instemming nodig van alle bewoners in het gebouw. Bij voldoende draagvlak krijgt iedere bewoner een individuele aansluiting.

De planning van de varianten 2, 3 en 4 zijn bij het Solarteam niet bekend en staan niet op de website van het Solarteam gepubliceerd.

Heeft u een vraag voor Cazas Wonen? Neemt u dan contact op via:

Vanaf 1 januari 2022 zijn Cazas Wonen en Provides gefuseerd en gaan samen verder als Cazas Wonen. Voorlopig blijven we onder de voor u vertrouwde namen Cazas Wonen en Provides werken.

Wijkplanning eengezinswoningen

( onder voorbehoud )

Plaats Wijk Jaar Kwartaal
Abcoude Meerlanden, Dorp, Meerzicht en Nellestein 2023 1ste kwartaal
Baambrugge Baambrugge 2023 1ste kwartaal
Vinkeveen Dorp, Westerheul, Zuiderwaard 2023 1ste kwartaal
Mijdrecht Proostdijland Noord en Zuid, Hofland Noord en Zuid, Twistvlied, Wickelhof, Molenland 2023 2de kwartaal
Wilnis Dorp, Veenzijde 1 en 3 2023 3de kwartaal
Harmelen Harmelen 2023 4de kwartaal
De Meern De Meern 2024 1ste kwartaal
De Meern Veldhuizen 2024 1ste kwartaal
Vleuten Dorp, Vleuterweide 2024 1ste kwartaal
Linschoten Linschoten 2024 2de kwartaal
Montfoort Montfoort 2024 2de kwartaal
Zegveld Zegveld 2024 3de kwartaal
Woerden Staatsliedenkwartier, Snel en Polanen, Centrum, Molenvliet Oost en West 2024 3de kwartaal
Woerden Bloemen en bomenkwartier 2024 4de kwartaal
Woerden Schilderskwartier 2024 4de kwartaal
Kamerik Kamerik 2024 4de kwartaal