Besparen met zonnepanelen

Voor huurders van Cazas Wonen
Voor huurders van Cazas Wonen

Besparen met zonnepanelen

Cazas Wonen helpt u slim geld te besparen met aandacht voor het milieu. Op dit moment zijn al 3.000 huurders van Cazas Wonen aangesloten op zonnepanelen. Zij besparen nu al op hun energierekening. Cazas Wonen heeft ook voor u een aantrekkelijk voorstel waarbij de kosten lager zijn dan het bedrag dat u aan stroom bespaart. U houdt geld over en bent dus altijd in het voordeel!

Is uw dak geschikt?

Het Solarteam onderzoekt eerst vanaf de buitenkant of het dak van uw woning geschikt is voor zonnepanelen. Ook of de ligging van de woning ten opzichte van de zon gunstig genoeg is om voldoende zonne-energie op te wekken. Is uw dak geschikt? Dan beoordeelt het Solarteam hoeveel zonnepanelen er maximaal passen op het dak van uw woning: 6, 8 of 10.

Het juiste aantal zonnepanelen

Kunt u kiezen voor 6, 8 of 10 zonnepanelen? Dan adviseren wij u te kiezen voor de optie die het beste past bij uw huidig stroomverbruik. Kijkt u hiervoor op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Hierin staat wat uw huidig verbruik is en legt u dat naast het persoonlijk voorstel dat u van het Solarteam ontvangt. In dit voorstel staat de te verwachten jaar opwek vermeld. U ontvangt een persoonlijk voorstel van Cazas Wonen en het Solarteam wanneer uw wijk aan de beurt is. Wanneer dit is ziet u op onze wijkplanning.

Bij de familie Voorsluys in Abcoude werden eerder al zonnepanelen geplaatst. Wij gingen bij hen langs.

Jan Voorsluys vertelt: “Bij ons in de straat zijn alle woningen voorzien van zonnepanelen. Het is een mooie aanblik, want alle woningen zien er nu hetzelfde uit. Tijdens het onderhoudsproject werden de bewoners ontzettend goed door Cazas Wonen geïnformeerd.”

Scorebord
“Er was een bouwkeet geplaatst waar de bewoners uitgenodigd werden om uitleg te krijgen. En wat heel leuk was, was het scorebord. Daarop kon je zien hoeveel energie er al was opgewekt met de geplaatste zonnepanelen. Volgens mij heeft dat een aantal bewoners echt over de streep getrokken!”

Er is ook een ‘slimme meter’ geplaatst en via een app kunnen de bewoners in de gaten houden hoeveel energie er door de zonnepanelen is opgewekt en hoeveel ze verbruikt hebben. Als er stroom overblijft dan wordt dat aan de energiemaatschappij terug geleverd. Hiervoor krijgen de bewoners een vergoeding van de energiemaatschappij.

Jan Voorsluys: “We betalen voor de zonnepanelen servicekosten, maar dat verdienen we makkelijk terug met de opwek. De berekeningen die waren gemaakt door Cazas Wonen en het Solarteam waren best voorzichtig. In werkelijkheid verdienen we veel meer terug met de zonnepanelen!’’