BELANGRIJK: UW AANMELDING BIJ WWW.ENERGIELEVEREN.NL

Nadat de zonnepanelen zijn geplaatst en het systeem is aangesloten op uw woning, melden wij uw zonnepanelen installatie aan bij  www.energieleveren.nl. Pas na deze aanmelding gaat het systeem in werking!

Waarom aanmelden bij www.energieleveren.nl
In Nederland is het aanmelden van zonnepanelen collectief geregeld voor alle netbeheerders en is het registeren van zonnepanelen bij www.energieleveren.nl wettelijk verplicht. Deze aanmelding is nodig omdat de zonnestroom die u zelf niet gebruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijgt u een vergoeding. Dit heet salderen.

Daarnaast kunnen met uw aanmelding de netbeheerders goed inspelen op de energiestromen. Zo ontstaan er geen energietekorten of -overschotten. Dit is belangrijk voor de veiligheid van het elektriciteitssysteem in Nederland. Het Solarteam verzorgt deze aanmelding voor u. Hiervoor hoeft u zelf niets te doen!

Slimme meter
Is uw systeem aangemeld en blijkt uw huidige meter niet geschikt* te zijn voor het meten van de terug geleverde zonnestroom? Dan neemt de netbeheerder automatisch contact met u op voor het gratis installeren van een slimme meter. Uw netbeheerder licht uw energieleverancier in over uw aanmelding, zodat ook daar de teruglevering administratief goed is geregeld.

*onder een ‘niet geschikte meter’ wordt verstaan een draaischijfmeter of een digitale niet slimme meter. Deze meters zijn op afstand niet uitleesbaar door de netbeheerder.