Wijkgerichte aanpak zonnepanelen Cazas Wonen succesvol

Wijkgerichte aanpak zonnepanelen Cazas Wonen succesvol

Huurders eengezinswoningen kiezen bewust voor zonne-energie

Een jaar geleden is Cazas Wonen een omvangrijk zonnepanelenprogramma gestart. Projectpartner ‘het Solarteam’ is de wijken ingegaan om bewoners te informeren en enthousiasmeren om mee te doen. Een jaar later zijn na een vliegende start acht wijken in het Groene Hart bezocht, meer dan 1.000 individuele aansluitingen gerealiseerd, zes hoogbouw complexen op de collectieve meter aangesloten en in totaal ruim 5.500 zonnepanelen geplaatst. Ook mevrouw Kuijt uit Mijdrecht doet mee: “Ik kies voor zonnepanelen omdat het hoog tijd is, dat we allemaal naar vermogen in actie komen om de CO2-uitstoot te verminderen.”

Zonnepanelen; een bewuste keuze
De belangstelling van huurders voor zonnepanelen is groot. Huurders melden zich spontaan aan bij het Solarteam en de opkomst tijdens de Open Dagen in de wijken is hoog. Karin Cramer (communicatiecoördinator) is blij met het resultaat tot nu toe: “Het valt op dat bewoners zich heel goed laten informeren en steeds bewuster kiezen voor zonnepanelen. Niet alleen vanwege de besparing die het oplevert, maar ook écht omdat zij een steentje willen bijdragen aan het milieu. Die laatste motivatie hoorde je een aantal jaar geleden nog niet zo sterk als nu. Een goede ontwikkeling.”

De hoogste tijd
Mevrouw Kuijt uit Mijdrecht is zo’n bewuste huurster: “Ik kies voor zonnepanelen omdat het de hoogste tijd is dat we in actie komen om de CO2-uitstoot te verminderen. Je kunt het niet meer naast je neerleggen. Ik kies al meer dan 40 jaar voor bewust eten, bewust omgaan met energie, zo min mogelijk verspillen, duurzaam leven, meer delen. Ik ben blij dat wij nu de omslag maken en dat verandering van leefstijl geen taboe meer is. Zelfs onze kinderen gaan ervoor de straat op. Prachtig toch!”

Samen verduurzamen voor onze huurders
“Wij vinden het ontzettend belangrijk om het energieverbruik van onze woningen te verlagen. Dit doen we in de eerste plaats voor onze huurders, want een duurzame woning zorgt voor méér wooncomfort en beheersbare woonlasten. Door onze woningen te verduurzamen, duurzaam te onderhouden én duurzaam te bouwen zorgen we ervoor dat ook toekomstige generaties prettig kunnen wonen”, aldus Karin Verdooren. Cazas Wonen vindt het belangrijk om bewoners nauw te betrekken bij die verduurzamingsprocessen, goed te luisteren naar hun wensen en ervaringen. “Immers, we verduurzamen hun thuis. Het zonnepanelenprogramma is daar een prachtig voorbeeld van.”

Wijkgerichte aanpak zonnepanelen Cazas Wonen succesvol

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *