‘Nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen op huizen’

Nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen op huizen – Cobouw

Vrijwel alle huizenbezitters staan positief tegenover woningisolatie. Hoge kosten vormen echter nog vaak een belemmering om de woning aan te passen. Dit blijkt uit onderzoek van dat marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van de Volksbank hield onder ruim 1.100 respondenten.

Zeven op de tien trof al energiebesparende maatregelen

Zeven op de tien huizenbezitters heeft al energiebesparende aanpassingen aan hun woning gedaan en een stijgend aantal is dit van plan, blijkt verder uit het onderzoek. Vaak plaatste men isolerend glas of een HR-ketel. Dit om te besparen op energiekosten en het wooncomfort te verbeteren. Maar een sterk groeiende groep doet dit ook omdat het goed is voor het milieu (van 33 procent in 2015 tot 52 procent in 2017).

Maatregelen zijn vaak te duur

Driekwart van de respondenten staat ook positief tegenover zonnepanelen. Wel denkt men dat deze maatregelen vrij kostbaar zijn en dat is meestal de reden de woning niet aan te passen, stellen de onderzoekers. Maurice Oostendorp, CEO van de Volksbank: “Drie van de vier woningen zijn niet goed geïsoleerd en er is nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen. Als we dit benutten, dan kunnen we 40 procent van onze elektriciteit uit de zon halen. Kansen genoeg dus om verder te verduurzamen.”

Al sterke groei van zonnepanelen

Volgens het Nationaal Solar Trendrapport dat woensdag werd gepubliceerd, is de plaatsing van zonnepanelen het afgelopen jaar flink gegroeid in Nederland. Het gaat om een toename van 60 procent ten opzichte van 2016. Overigens gaat dit niet alleen over huizen, maar ook over zonnepanelen op bijvoorbeeld kantoorpanden.

‘Nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen op huizen’

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *